Thursday, December 15, 2011

~KeKuaTAn~

word paling simple... kekuatan...
juz need my strength right now..
not only me...
ramai sebenarnya yang memerlukan kekuatan ni..
macam-macam cara orang nak mencari kekuatan..
bila kita perlu kekuatan...
satu..
my opinion..
disebabkan aku adalah student..
aku memerlukan kekuatan bila masa aku nak buat assignment yang diberikan oleh pensyarah...
kenapa...
aku bukan lah jenis yang boleh fokus bila nak buat tugasan yang aku dapat..
lain orang lain caranya..
tapi aku tak nak lah citer panjang2 sal ni..
kat cnie aku nak lontarkan idea..
camne kita nak cari kekuatan 2...
bukan senang nk cari kekuatan law kita tak berusaha..
cakap senang lah kan..
yess.. mmg senang...
tapi law x cakap tak taw kan...
so bek cakap dr senyap je...
bagi aku.... mmg susah nk cari kekuatan ni..
kadang2 kita boleh dapat kekuatan daripada pihak ketiga..
maksud aku..
support daripada orang yang kita sayang..
terutamanya dari keluarga... bf ke gf ke.. sape2 lah yang kita sayang..
kadang2 word yang kuar dari mulut mereka sebenarnya dah bagi kita kekuatan..
habis tu, law orang yang kita sayang xde camne??
law xde pandai2 lah ko.. hahahaha
takkan kawan xde kot... kawan pon kdg2 ade yg dapt bg support kat kita..
tp bukan sng.. kerna kawan tym sng nk cari, tp tym susah... ade..tp x bnyk..

ok lah... 
senang cite..
kita sebenarnya mesti kuat tuk tempuhi segala ujian, dugaan yang kita hadapi..
x kiralah dalam wat assignment ke, gaduh ngn bf n gf ke, kehilangan orang yang kita sayang ke..
sebab setiap apa yang berlaku 2 sebenarnya ada hikmahnya..
Allah dah tentukan jalan kita camne..
biarlah semua yang terjadinya dijadikan sebagai satu pembelajaran untuk kita..
pembelajaran melalui pengalaman tidak boleh diajar melalui guru.. (baein, 2011)
maknanya kita lah guru dalam hidup kita... kita yang menentukan arah tujuan kita..
hadapilah semua yang terjadi ni dengan tabah..
laluinya dengan penuh semangat..
jangan pernah rasa down..
kerana Allah sentiasa ada dengan kita,..
dia selalu perhatikan kita..
dan selalu membimbing kita dalam sedar dan tidak sedar...

sekian terima kasih..

Thursday, November 17, 2011

~TeSis~

da lame tesis aku x berjalan.. skrg aku bertekad nk siapkannya...MySpace
bagus x... hohoho.. MySpace
 semangat itu penting.. t law aku x siapkan tesis ni x pasal2 aku kena extend..
ndak mau aku.. MySpace
doakan aku supaya semangat aku nak wat tesis ni akan sentiasa berkekalan..
xnak sekerat jalan je..
bagus x aku skrg..MySpace
saje nak puji diri sendiri,
law bukan aku sape lagi yang nk puji kan..
betul x.. betul x..
~lalalalala~ MySpace

Monday, November 14, 2011

~FaCe iT~

hahaha, min ggu yang agak beban... dugaan2x..
Free Icons beng beng beng... mati ko

MySpace dan pening2 lalat da aku  ni... arghh... tolong.. huwaahuwaahuwaa

bila aku nk fokus cam ni lah jadinya.. MySpace

law tensen2 camni law mkan MySpace ni mesti best ni..

haha ok lah.. skrg tym untuk fokus.. doakan yang terbaek..

*sempat lagi on9... saje untuk restkan minda jap... 
BYE2... MySpace

Sunday, November 13, 2011

~Jgn Pernah Padam~

hahaa, tajuk xde kaitan dengan entry..
juz wanna to remember myself..
09/11/2011(wednesday)~ dont forget that day = u get a opportunity, dont waste it..
hint : i love my family...

Wednesday, November 2, 2011

Sunday, October 30, 2011

Berjalan tanpa henti


teruskan berjalan...

Bukan Niatku



kuatkan lah hati aku

~kalau masih ada sayang~

dalam kesakitan cuba untuk gembira...
kuatkan hati ini..
berilah hati baru..
cuba untuk merubah segalanya kearah lebih baik..
w/pon sakit..
Sentiasalah dekat ngn ku ya Allah..
jgn lah aku lalai da lupa kan diriMu...

Wednesday, October 26, 2011

~LiFe~


what are you doing....
its always getting wrong and worst...

quite, noisy, working, laughing, smiling, biting, and anything else you do..
it make you cry inside...
why its happen.
no one know, only you.. except  "Allah" He always know about you..

what you should do now, after you know that...
nothing or do something...
it always same...
it right to you.. but not to other..
it not right to you.. but right to other..

when you start thinking it not right..
it always wrong no matter what are you doing..
but when you start thinking its right...
you are think twice or more to say it wrong, although sometime you can see that its wrong..

why this happen..
its is call life..

"heart"~ very important for everybody..
this can make you do anything..
when you can control your heart..
it good for you..
but not everybody can control, take care their heart..
so... dont easily to blame other if them cannot control or take care their heart..
when we feel pain, remember they also feel pain...
just go with it, with smile... and dont say that it wrong..
but dont make them feel lost and empty...
yes... it hard to do that...
it only can when we do with sincerely..
difficult to find that person..
coz everybody have their heart..
but when you so hard trying that..
actually you carry more burden then other.. 
just bear it or not..
it up to you...
that your heart...
you do what the best..
and just accept it, if they think wrong or not..
you must bear it..
coz it your desicion..
nothing it always right, although we think it right..

what i'm saying it not always right..
it depend to other to thinking what are right..
coz our thought it not always same...

*just smile what happen now, coz its always be learning..





Wednesday, October 19, 2011

~BiMbANg, semua ada~

ok sekarang aku tak berapa lena nak tido, so aku ambil keputusan untuk mengupdate blog.
hari ni, 19/10/2011
special ke tarikh ni???? huhuhuhu..
susah nk cakap, tapi tarikh ni, merupakan tarikh penentu..

ok, berdebar-debar, risau, gelisah,semualah yang seangkatan dengannya sedang bergolek-golek, berjoget-joget dalam tubuh aku sekarang ini...
tak tahu lah sampai tahap macam ini.. ok sekarang aku cuba control..
tak dapat nak taip banyak, minda kelu berkata-kata..
harap-harap semua ok.
doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar.

jaga hati dia
gembirakan dia
hilangkan masalah dia 

berubahlah kamu untuk menyempurnakan segalanya..
 *saya sayang kamu, dan kamu juga penting dalam hidup saya, kerana saya sudah mengganggap kamu sebahagian daripada keluarga saya..
*terima kasih banyak-banyak sebab banyak bersabar dengan karenah saya, walaupun dah banyak kali saya sakiti hati kamu, tapi kamu tetap memberi peluang sampai satu tahap kamu tidak sanggup hendak menanggungnya, tapi tetap memberi peluang itu walaupun dalam keadaan tersebut.. terasa sangat bersyukur..
*terima kasih juga sebab sudi menerima diri saya...
*mudah-mudahan persaudaraan kita akan kekal selamanya
*sincerenly love from my heart to you.. <3 <3 <3

Sunday, October 9, 2011

BiLa TaRiKh BirThdAy AkU di "Hide" KaN

ok pe kes, yg ni pon nk cter kan.
xde sebenarnya..
aku juz nk tgk bape org yg betul2 igt tarikh lahir aku..(juz want to see)
sbnrnya aku x kesah pon org nk wish atau pon x..
coz aku taw kdg2 aku pon lupe jugak besday kawan aku..
fair n square k...
hehehe.. :)
so conclusion yg bole aku simpulkan..
juz teman hampir ngn kite sahaje yg akan igt besday kita..
but ade jugak kwn yg duk jauh ngn kita, but still remember my besday...
yg ni aku betul2x terharu...(terus terang aku nk ckp.. aku syg ko cikwa, n is) :)
coz you take 2 medium 2 wish my besday... x kira hp or fb..
tq 2 my friends who give me the present..
alamak lupa nk amek gmbr nk upload kat cnie..
but i really2 appreciate it..
present from 2 people who love me and care me.. (yeke- w/pon x.. i still love you all)
~tetiba nk nanges~ :'(

ok lah.. x mau tulis panjang2x..

1st sekali aku nk ucapkan tq kepada mak n ayah aku, sebab tanpa diorang aku tak kan ade kat dunia ni, dan aku xkan jumpe kawan2 yg akan wish besday kat aku..
aku jugak bersyukur, sebab aku masih lagi diberikan lagi ruang dan kesempatan untuk bernafas..
dan terima kasih yg x terhingga tuk kwn2 yg always beside me, w/pon ape yg telah aku wat kadang ade yg terasa, susah bukan senang nk jage aty kwn2 ni..(w/pon kdg2 aty kite jugak sakit)
tq jugak to someone who always patience with me dengan kerenah aku yg ntah pape ni.. aku taw bnyk kali dia terasa ngn sikap aku ni.. but still nk kwn ngn aku..(w/pon da x same cam dulu)

8 oktober 2011~meningkat sudah umo aku yg ke 22..
Ya Allah give me a strength to face everything that came to me..



Friday, September 23, 2011

A B C D E F....

ok ini hanya sekadar perkongsian daripada pembacaan aku.. jadi kat sni aku nk kate ini bukan idea aku..

"Ya Allah Ya Tuhanku! Aku nak anak aku dapat semu 'A' dalam peperiksaannya. Hanya 'A'. Tidak lain dan tidak bukan, 'A'. Semata-mata 'A'!"

tak lama lagi akan ade pelajar-pelajar yang akan menduduki peperiksaan. dalam hal ini, mungkin kita menadah tangan kehadrat Allah SWT memohon agar anak kita berjaya dapat semua A. tapi, pernah atau tidak kita berdoa agar ilmu yang anak kita pelajari itu berkat dan mendapat redha Allah. kalau tidak pernah, kena didoakan sedemikian. sebabnya walaupun dapat semua A tapi ilmu yang dipelajari tidak berkat, ianya tidak akan memberi manfaat kepada sianak dan kita sebagai ibubapa mereka.

ada anak dapat A dalam pelajaran kemudian dapat kerja pun jenis A dengan gaji A, kepakarannya juga A. namun akhlak dengan Allah, ibubapa, manusia serta makhluk Allah, F atau dok masuk gred! -dok tutup aurat, rasuah, derhaka ibubapa, halal/haram "hantam sajalah labu", sepak teranjang bini, didik anak pula hanya beri makan pakai, agama x payah!, duit dia duit dia duit orang duit dia. prinsip hidupnya "no money no business, get loss!" alangkah bahagianya kita jika ada anak-anak yang A dunia dan A akhirat..

*pendapat aku.. bukan ibu bapa je yg patut doa cam 2.. anak pon same.. so kite sebagai anak pon perlu mendoakan sedemikian, A di dunia dan A di akhirat.

Thursday, September 22, 2011

tq

tq coz come in my life...

Monday, September 19, 2011

~Checklist~

sebelum aku taip panjang2.. aku nk cakp...blog pon dah upgrade ke skrg ni.. aku tgk laen je bila aku bukak new post.. nampak sgt aku da lame x update blog kan kan kan

ok, terus ke misi yg sebenar::

checklist rumah no 16 taman bernam baru:::::
1) dapur ---->>> ada
2) peti sejuk ---->>>ada
3) mesin basuh --->>> ada
4) wifi --->>> ada
5) tong gas+gas --->>> ada
6) elektrik --->>> ok
7) bilik --->>> ok
8) bilik air--->>> ok
10) tong sampah luar rumah --->>> tiada (sape curi ni hah, padahal masuk2 umah ni mmg dah xde)
11) laman belakang rumah --->>> not ok, (rumput panjang sgt... uncle2.. bila mahu dtg potong ni)

-->>ok tuk penghuni rumah no 16 taman bernam baru, ade ape2 yg xpuas aty agy...

checklist baby TAMTAM 3085:::::

Sunday, August 28, 2011

Saya Join Cabutan Bertuah Kaspersky 2012



"Saya Join Cabutan Bertuah Kaspersky 2012"

ok kawan2 aku yg ditag
1- Aien Cham
2- Amalina Azman
3- Dayah Jamaludin

*nama anda ditag kerana melihat kekerapan anda on9 di FB
u/p: abg penjual code kaspersky ni, tq banyak2 jemput sy.. siap tulis kat chatbox, 3 kali tulis, bukan xnk layan, xde mase lagi nk update.. kate cepat2 nk tutup, baru cepat2 nk update.. ngeh ngeh ngeh..
-->>> besanya law bab2 cabutan bertuah aku x bertuah..
FYI, aku sebenarnya mmg da gune kaspersky 2012, law aku menang yg kis 3 user.. sape aku nk bg ekk??? cepat2 bodek aku... law aku mng lah.. ngeh ngeh ngeh..

Sunday, August 21, 2011

~SaYu, PiLu, RiNdu~

ok, tajuk entry agak sedih..
ntah... 2 perasaan aku skrg..
xtaw nape...
rase cam.....
sayu- bila...
Pilu- bila...
Rindu- bila....

ok sekian...

Saturday, August 20, 2011

~MaNa MaK~

assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca-pembaca blog aku sekalian... camne puasa hari ini.. x sangka kan bulan puasa dah nk abes.. ok lah sebelum bulan puasa nk abes, aku ade kisah nk share ngn korang semua.. harap kamu semua sudi meluangkan masa tuk membaca entry aku kali ni.. pape pon sebelum korang bace aku nk pesan.. hargai mak kita...

*untuk makluman kamu semua, kisah ini bukan kisah aku.. aku cume share untuk pembacaan kita semua, mungkin dah ada yang penah bace, dan mungkin juga yang belum..
so aku harap selepas baca entry kali ini, korang akan lebih menghargai ibu bapa korang.. kadang-kadang kita x perasan menda2 kecik yang terjadi kat kita, tp ibu kita lebih mengetahuinya...

Jam 6.30 petang.

Monday, August 15, 2011

~kEmBaLi PeRgi~

aku baru dapat berita daripada ayah aku melalui abg aku selepas sahur td..
AYAH MAT da XDE..
tersentap jugak.. terus aku mengucapkan kalimah innalillahiwa innalillahiraajiun..
sudah ku maklum akan ketidaksihatan ayah sedare ku..
bukan lah aku nk heboh satu dunia memberitahu bahwa ayh sedareku dah xde..
cuma ingin meminta ehsan dari kwan2 alam maya untuk sedekahkan al-fatihah kepada arwah..
mudah2 han arwah termasuk dalam kalangang org yang beriman..
dan juga untuk peringatan semua bahwa,

Sunday, August 14, 2011

~DoN't LoOk DoWn~

don't look down...


why????
hahahha...
this word only work with person who had high determined..
if u have determined in do such work/activity an soon on...
u will do it, no matter what happen to u...
so i just want to concluded that..

Saturday, August 13, 2011

WhEn mY tEaR CoMe OuT

ok.. tajuk entry agak emo sket ye.. n yes..
my tear juz come out a few minute ago..
hahaha, i'm not believe it..
but its not impossible, 
but.. i have friends who always beside me, no matter what happen to me,
time i'm happy, sad, crazy, n soon on... 
u accept who i am.. don't care if i'm a bad or good person
i know that i'm not a perfect to be a good friends to you all..
who said that people cry for nothing, its not true..
people cry when they have reason..
if they don't have that, they cannot cry...
believe me.. its true...
yes...the fact, my tear is easily to come out..

Tuesday, August 9, 2011

~tribute zaman sekolah menengah atas~

nape aku tulis menengah atas,
sebab ini kisah mase aku duk teknik airport..
aku batch 05/06..
ok ini kisah kami..
~kisah AT08 aku dan cter, zaman matrik aku da cter, so skrg beralih zaman sekolah lak..~
skrg aku tengah praktikal..n situasi aku x same ngn skrg..
aku rase zaman aku budak2 nakal je.. xde yg kurang ajar ngn cikgu, tp skrg, nakal+kurang ajar, sory i use that word.. bukan semua cam 2, cume ade segelintir yang perlu diberi perhatian, ni lah cabaran tuk guru2 pada zaman skrg..

ok ini kisah kami....

x larat aku nk cter sorg2.. semua dak kelas aku ade 30 orang, 5 lelaki, 25 perempuan.. banyk giler perempuan, 2 tuk kelas aku lah yang amek perdagangan, law amek kejuruteraan kat sekolah 2, terbalik, ramai laki dr perempuan..
tp 2 x jadi masalah..

ok my best friend, sbnrnya semua kwn baek aku, aku kawan ngn semua org, dan semua itu adalah kawan baek aku, semua org disini adalah budak kelas aku yup.. KP2 2005/2006

aku x sanggup nk letak gmbr tym sekolah dulu.. malu2.. aku letak lah satu k..

Thursday, August 4, 2011

~KiSaH SoLaT TaRaWih~

saje aku nk kongsi pengalaman waktu aku kecil2 dulu bila bulan puasa...
ok aku ngaku, time aku kecil aku nakal..
malam2 bulan puasa selalu kuar jalan2..
seronok...
orang lain solat tarawih kat surau,
aku n the geng, kuar jalan2 sambil bawa lilin yang diletakkan dalam tempurung..
jadi cam lampu suluh lah kononnya..
mane nak takut dah kuar malam2 ni..
bulan puasa, semua kena ikat, jadi xde lah yang nak kacau
2 time aku kecik sampai darjah 4 atau 5, lebih kurang lah..
masuk darjah 5 or 6, aku x pasti..
aku dah belajar untuk solat tarawih kat surau..
surau dekat je ngn umah aku..
ting 1 aku da start solat kat sekolah, 
cuma hujung minggu je aku solat kat umah
skrg...

Sunday, July 31, 2011

~SePeTaNG BeRsAmA 4p1~

tarikh: 30 julai 2011
hari: sabtu
lokasi: pantai teluk gadung

ok..
aku n my form 4 student outing together (betul ke aku speaking ni) - lantaklah salah ke betul, ade aku kisah..
tanda aku menghargai diorang..
kerana bagi kerjsama yg cukup bgus semasa lec aku dtg observe..
dan juga sebagai tanda kenang-kenangan aku dan mereka..
enjoy sakan ye kamu...
aku uploadkan serba sedikit gambar aku n my student..

Saturday, July 30, 2011

~MeNuNgGu~

masih menunggu gambar student aku upload gambar di FB diorang.. tuk dikisahkan dalam blog aku..
sekian..
:))))

Monday, July 25, 2011

Bila Chatbox FB bertukar..

ok.. aku taw bila muncul chat baru. yg hanya muncul namel list yg selalu kita chat.. 
rata2 pengguna fb x suke..
ok skrg aku ade cara cam nak tukar 
chatbox fb baru --->>> chatbox fb lame

ade 2 cara... 
cara pertama
yg ni khas tuk pengguna google chrome n firefox..
tuk safari n opera..(xtaw... korang try sendiri lah ye sape yg guna 2 jadi ke x??)

sape yg berminat follow step di bawah

1- log in fb anda
3- bahagian atas kanan, klik install
4- run cam besa
5- log out fb, pas 2 log in balik fb anda..

taraaa... akan jadi cam ni..



ok ni cara yang ke-2

sape2 yg x berminat ngn cara yg diatas..
boleh klik link di bawah..


tp pastikan anda skrg sedang log in fb anda..
kan x pasal2 muncul chatbox org laen..

aku pon dapat taw dari member bila dia post sal ni kat fb dia...
korang bole jenguk blog dia untuk maklumat lanjut ttg chatbox ni
 di atas info yg kamu bagi 2
skrg aku dah boleh guna chatbox yg lame.. law x.. sampai skrg guna chatbox yg x bes 2.. hihihi

Friday, July 22, 2011

~StuDeNt TeGur CikGU~

banyak yang boleh tafsir dr ayat diatas
contohnya...

situasi pertama : 
bila pelajar mmg da lame x jumpe cikgu,
tibe2 jumpe FB cg.. ok cpt2 add...
lagi jumpe tgh jalan, contohnya kat pasar malam..
pelajar yg baek, yg igt cikgu akan tegur cikgu dulu sebelum cikgu tegur pelajar tersebut..
salam2, tanya khabar... n ape2 lah.. smbg2 sebab lame da x jumpe cg...

situasi kedua:
bila pelajar tegur ape yg cikgu buat...
selama 7-8 jam sehari pelajar berada kat sekolah..
so x mustahil, pelajar akan melihat segala aktiviti yg cikgu n kwn2 nya..
kdg2 teguran pelajar itu biadap..(cuba untuk menjatuhkan cikgu, sebab x puas aty)
kdg2 teguran pelajar itu skadar untuk bertanya n nk taw..

situasi ketiga:
ok aku bg lam bentuk gambar je k.. korg pandai2 lah paham


ok..skrg aku nk cter sal situasi yg kedua sebab aku penah kena...
nak taw pe yg aku kena...
student: cikgu2, cikgu pakai lens ke..
aku: hah???? (terkejut aku dengar)
sampai kat mata pun dia duk tgk...
ish ish ish..
FYI.. aku  xpakai lens..
aku tnye student 2 balik...
aku: nape tanye cam 2 kat cg...
nk taw student aku jwb pe..
student: mate cikgu kaler coklat... n nmpk cam pakai lens..
dgn jujur aku jwb kat student..
aku: cikgu x pakai lens...
student: oooo....(student cam x caye je aku ckp cam 2)
lagi satu student tegur aku...
student: cikgu mane kembar cikgu..
aku: hah?????
student : yelah cikgu kan sentiasa bertiga..
mmg aku sentiasa bertiga.. sebab cikgu praktikal kat sekolah ni yg perempuan 3 org..
jadi kami selalu bertiga..
bila sorg x mari...
budak2 mestilah perasan...

so conclusionnya.. cikgu2 menjadi perhatian pelajar apabila berada di sekolah..
yelah aku tym jadi student pon cam 2 jugak..
selalu perhati cikgu..
bila aku kena cam 2.. 
aku juz senyum je..
sebab dulu aku pon cam 2 jugak..

Thursday, July 21, 2011

! . ! . ! . ! , ! . ! . !

"sekali berkawan selamanya berkawan, ingatlah bahawa tiada istilah ex kawan kerana kawan adalah peneman kita dikala susah selain keluarga dan saudara-mara kita sendiri."




ape perasaan korang bila bace ayt di atas?????

Wednesday, July 20, 2011

~1 vs 1~

aku pon x taw pe kaitan tajuk diatas dengan ape yang aku nk taip ni... 
ok kali ni aku nk citer sal sorg budak putih.. hahahha
xde lah.. sbnrnya entry kali ni aku nk tulis sal sorg yg baek ngn aku..(baek ke???)
hihihi..
jgn terharu ye.. nk kutuk habes2 sal kamu ni...
k.. sape yg bertuah 2 ek..-adakah anda rase diri anda bertuah?
jeng jeng jeng...
straight 2 da point....
ary 2 aku citer sal cik ain(x straight lagi ni)
 k kali ni aku nk cter sal mbr ain jugak a.k.a mbr aku jugak n my sister.. hihihi(layak dipanggil kakak sebab tua dr aku 1 tahun 6 bulan 18 hari)
teka sape taw..sape2 yg rapat ngn aku n cik ain ni, mybe kenal sape..
aku x nk gtaw g sape aku nk kutuk dia dulu, t bru bgtaw...

titik perkenalan: dulu dia housmate aku mase aku sem 5..
mula2 aku x rapat ngn dia..
x kenal maka x cinta- cam 2 lah umpamanya.. bila dah kenal.. macam2 lah jadinya..
mula2 aku rase lah dia adalah org pertama yg aku jumpa bila aku langkah masuk umah 3-8-8 (k-har)
dia ckp aku ni sombong(dia cter pas kami kamcing giler) dia je giler, aku x.. oppss sory.. juz kidding
mybe tym 2 aku penat kot.. pnt angkat brg, n penat baru sampai.. one day before sem 5....
camne ek aku bole bek ngn dia...
ermm.....
wondering... n thinking.. ?????
law x salah aku, dia selalu asking me...(ceh speaking)
cam2 dia tnye kat aku....
ketuk2 pintu, shy2 cat tgk aku dalam bilik...(ade menda nk tnye lah 2...)
seb bek aku x mengamuk.. pe ni asyik tanye je..
tp besalah aku paham perasaan 2.. dulu aku pon cam 2..
so xde lah aku nk mengamuk... help her selagi aku mampu jawb...
baek x aku..hihihi :)
bermula dr 2 lah kot...
dengan pertanyaan dia, n ngn keramahan aku ni.. aku jadi baek ngn dia..
da baek.. ary2 aku masuk bilik dia...
duk menyembang (kdg2 aku mmg suke mymbg bila idea aku bnyk.. bila kering aku jadi pendiam)
dia suke dngr aku menyembang..
ape lagi...
lagi lah aku suke... ade org yg melayan aku..
n then aku jadi baek sampai skrg..

w/pon aku skrg jauh ngn dia.. tp aku still igt dia, syg dia, rindu dia (cewah terharu x??)

klimaks: jgn xtaw aku penah gaduh ngn dia.. x sangka baek2 pon bole gaduh...ni tym aku sem 6, dia sem 2..
tym ni pon umah dah laen2.. aku blok 3, dia blok 1..
gaduh besar... xnk tegur kot.. tp aku xnk cter.. sebab aku x nk igt pe yg terjadi.. 
biar kami je yg taw.... 
Please don't ask us??
tp, pas 2 aku masih lagi kwn dia...
(x nk cter panjg2 sal ni)
org kate baru ade seri kan... gaduh2 ni...
ade masam masam manis dalam perhubungan 2...

penutup: ade ke penutup... aku arp xde penutup dalam perkenalan kami...
biarlah ajal maut je yg memisahkan kami.. (gitu....)
cume skrg kami jauh... aku ade kat ganu.. dia ade kat KL@ TM..
walaupun jauh di mata, tp sentiasa di hati...
always keep in touch ngn dia..

*pesanan dari penaja: (kamu x ske pink. tp cadar kamu kaler pink..hihihi)
-jage kesihatan kamu baek2.. 
- jgn lupe mkan..(jgn makn pedas n air bergas), kwn2 tlg tgk2 kan dia.. dia ni degil sket..
- tlg jage diri kamu baek2..(xnk dgr kamu sakit, nanti buat aty sy x tenang)
-selalu senyum k..(ssh nk senyum ni.. tp bila senyum manis orgnya)
- mesti ingt sy sentiasa (msetilah sy kan adalah salah sorg adik ksygn kamu-nk perasan jap.. xpe kan hihihi)

------->>>> harap perkenalan kita akan kekal selamanya...

ok skrg aku gtaw sape dia k...
jeng jeng jeng...
aku bagi link fb je lah k...
sape2 yg nk taw klik je lah name fb dia 2...


hihihihi..selamat membaca wat kwn2 sekalian...
sbnrnya bnyk lagi kisah2 aku ngn dia.. tp aku x cter semua...
biarlah jadi kenangan aku ngn my lovely sis... hihihihi

~KiSaH JaDi StuDeNt!!!!~

nk update ape untuk ary ni.. nape aku rajin sgt mengupdate ni.. hahaha..
aku rase entry aku yg sblom ni ntah pape je.... x menarik langung.. mybe sebab xde gmbr kot...
hohohoho.... malas lah aku nk upload gmbr kat blog ni... lagi satu xde gmbr menarik nk di uploadkan...
sape2 leh bg idea aku nk update ape ary ni.. erm...

ok kisah aku jadi student(bukan guru praktikal k)

dulu aku bukan budak pandai..
cikgu x labelkan aku budak pandai...
n aku x kesah pon cikgu x labelkan aku budak pandai..
aku seorang yg suke tido lam kelas...
(sampai universiti pon aku suke tido lam kuliah)
PAI, SEJ, 2 subjek ni lah subjek kegemaranku tuk tido...
aku jugak jrg siapkan keje sekolah (kecuali subjek yg aku minat)
selalu tiru homework kwn(keje last minit).
2 pon pagi2 sblom 1st period...
prinsip aku dulu, xpe janji siap..
tp w/pon meniru, aku pahamkan pe yg aku tiru..
aku x suke subjek BI...
tym BI aku rase nk cabut lari je dr kelas 2..
tp aku bukan seorang peljar yg suke ponteng...
aku ttp ade lam kelas, blajar sampai abes waktu, w/pon aku x suke..
aku ttp hormat guru..(x ponteng... dgr ckp)
aku pernah fail subjek geografi mase aku ting 2..
paling rendah lam kelas..
tp aku x putus asa
ting 3 aku stdy betul2..
minta kwn2 ajarkan..
tq tuk syarifah monalisa n kwn2.. kamu telah menjayakan aku untuk mendapat A geografi dalam PMR
bila tahun yg ade EXAM BESAR...aku jadi budak rajin..(rajinlah sgt)
1 2 bulan sblom nk EXAM, aku da x maen2.. selalu bukak buku, stdy.. jwb soklan2 pas year..
cg xde lam clas, stdy (tp menyembang ngn mbr ttp ade-yg ni wajib ade) hehehehe :)
fokus dalam kelas...(yg ni penting law nk berjaya)


mmg betul.. law fokus, dekat meja peperiksaan, bole tergiang2 pe yg cikgu ajar..
kadg2 lam kelas aku suke bertanye atau gtaw cikgu aku xpaham, jd cikgu ulang balik..
sampai lah aku berjaya skrg ni.. semua ni sebab cikgu..
tanpa cikgu.. aku x jadi camni skrg ni...
terima kasih cikgu.... semoga Allah dpt membalas jasa cikgu..




skrg aku jadi cikgu...
tp zaman skrg sgt mencabar...
student zaman aku, x same cam skrg...
ya Allah kuatkan lah semangat aku...
ya Allah permudahkanlah penyampaian ku...
ya Allah bentukkanlah keperibadian yg mulia bakal anak didikku nanti...

Saturday, July 16, 2011

entry terlewat post..

nape aku tulis tajuk entry cam 2.. sebab entry ni da lame da berlalu, tp aku baru je nak tulis.. ni semua gara2 aku kemalasan untuk menaip. ok lah sebab aku ade mase.. x bz sgt aku buat lah entry terbaru.. kesian yg follow nk bace blog aku.. x gitu cik ain.. hihihi.. k lah aku juz nk wat ringksan je.. cewah.. cam nak jwb exam spm je.. wat ringkasan.. hihihi ok lah.. terus ke topik ye

1)pengalaman mengajar di smkbb(sek men keb balai besar, dungun, terengganu)
- pe ek pengalaman aku kat cni.. sebenarnya ade yg bes ada yg x bes.. aku akui, profesion sebagai sorg guru amatlah mencabar. kerenah pelajar zaman skrg berbeza ngn kerenah pljar zamn dulu.. skrg aku bole lebelkan generasi e-book/laptop/netbook  sebab pelajar skrg mudah nk dpt menda 2, kerana disponsor oleh kerajaan negeri, dan semua tu adalah duit rakyat.. dan digunakan untuk rakyat, tp rakyat menyalahgunakan keistimewaan itu.. nape aku ckp cam 2.. anak sdare aku dapat ebook.. pe yg dia guna, maen game..kat umah xde tenet, tp sggup g umah mbr dia, nk g connet tenet tuk maen game on9.. law donload game kat umah, smpai sekolah del balik(sebab cg check kan), pas 2 donload balik.. ni pe yang aku tnye kt ank sdare n dia jwb cam 2.. aku selalu check dia pnyer ebook.. cam kongkong giler kan aunt.. ade aku kesah, aku syg ank sdare aku, aku check website pe yg dia tgk.. dia xtaw aku bole taw website pe yg di layari.. seb bek xde yg bukan2, bnyk dia masuk game on9.. padahal dalam 2 bnyk aplikasi yg ade dalam ebook, cthnya semua buku teks dr darjah 1 sampai darjah 6, law x bwk buku teks bole gune ebook je.. n bnyk lagi, bljr jawi,aplikasi math.. cam2 lah.. tp bdak x gune menda 2.. gune tuk menda laen.. dan akan melaratlah sampai ke sek men.. kat sek men lagi lah menjadi-jadi bnyk kwn, bnyk pengaruh yg dapt. tgk kelas aku mgajr lah.. pergh mentang2 aku cg pratikal, lgsung xnk hormat aku.. ade jugak yg hormat(ni khas tuk bdak ting 2 yg cg ajar, ting 4 ok sket, tp lebey bnyk nk ajak cg menyembang, seb bek cg ske menyembang jugak, tp keje 2 yg cg bagi jgn lupe buat, law x phm tnye cg k, face 2 face cg ajar) kdg2 aku x semangat nk ajar, masuk kelas 2 3 4 5 6 7 8 org je yg nk bljr yg laen semua wat hal masing, x bwk 2 lah ini lah,camne nk belajar law x bwk jangka lukis, ske kan cg marah,bg denda kat korang, denda ary ni, esok wat lagi..tgn cg pon da sakit,asyik pukul korang je.. suke kan wat cg sakit hati.. 2 lah ragam setengah budak2 yg aku ajar.. ade jugak budak2 yg bgus.. bnyk pengalaman yg aku dpt.. cg kat cni semua bgus2.. bes, sporting... ok lah... sentiasa bg aku makan free. habit cg kat cni, suke bwak bekal n kongsi rmai2... 2 di antara lah.. bnyk lagi sebenarnya.. xtvt2 sekolah yang aku terlibat.. macam2.. banyak pengalaman yang aku dpt sebenarnya..
aku x larat nk tulis panjang.. ni da bukan ringkasan dah ni.. cam esei dah ni.. huhuhu
k lah laen kali aku update lagi ye..

Tuesday, June 21, 2011

~tribute zaman matrikulasi~

dulu aku penah belajar kat matrikulasi..seronok bila berada zaman 2, zaman pas sekolah n sebelum masuk u... aku rindu time 2... aku rase tym 2, aku x bnyk berpikir cam skrg, smkin meningkat umur kita semakin bnyk dugaan.. aku nk jadi diri aku yg dulu.. x kesah ngn keadaan sekeliling aku.. x bnyk menda yg aku kena pk.. aku juz hepy be myselft... gosip2 ngn budak kelas, pas 2 layan citer korea hujung2 minggu ngn geng2 aku yang sengal lagi sempoi n sewaktu dengannya... belajar pon x tensen2.. asingment akaun, tiru je kwan yg siap.. janji siap.. pagi2 hujung minggu jogging ngn geng sengal 2, n then kuar singgah kedai roti canai brekfast pagi2 pas jogging.. nk bgun jogging ni igt senang ke.. seb bek ade acik, law dia yg x sungguh2 rasenya kami semua terbongkang agy ats katil, tp yg pelik, dia yg paling lambat.. hahaha... 2 semua memori indah aku kat matrik...
budak2 blok pon sempoi gak.. maen futsal same2.. juara n naek juara blok kami yg menang.. KOMSAS SITI FATIMAH.. haha, bes kot.. giler2,nak2 mielyo, kinah, rima, tahdiah, emo.. da semua lah, sory bg sape2 yg aku x sebut 2.. korang semua mmg sempoi, banyak lagi dak2 blok yg aku kenal, fatin, wani, ida, bie.. sory law pas abes kuliah aku g bilik korang menyemak n wat bising, wani exspecially sory ek, ggu kamu tido ptg2.. sbnrnya 2 tanda adk syg kamu.. hahahha, perasan giler kan.. padahal muda brape bulan je... 2 pn nk bhasekan diri adik...tp 2 lah memori kita kan... selalu baring same2.. grau same2, mkn pon kdg same2 lam bilik... ish2... x lupe juga buat rumet aku, zalikha, tehah(rumet+geng parti liar) n haniefaa, wajah kamu x penah lupe.. pg2 brekfas same2,milo n biskut..zalikha, pagi2 da bace buku sebelum g kuliah, budak pandai ni.. hihihi.. kenangan semua 2 masih lagi kat dalam kepala ni..law ptg2 bosan, kwn2 semua tido, lame2 kesian gak asyk kena kacau ngn aku je kan.. so aku pon pegi lah tgk tv  kat bilik tv... jumpe dak cina, tym 2 famous cter pe ek.. kdg2 join je skali.. layan... hahaha...
banyak lagi sebenarnya, kngn lam bilik kuliah... selalu je duk belakang ngn dak2 kelas, duk menyembang sebelum lecterur masuk.. muke tido... semua adelah... dalam kuliah aku, A2, aku rase tutor aku lah yg paling tercorot kot.. tp kami x kesah, sbb budak2 kelas aku mmg hepy go lucky n sempoi2 semuanya..

geng parti liar...

rumet tersayang... haha, x jeles...xpe lah...

budak2 kelas.. huhuhu

pape pon mmg aku rindu korang semua..... xyah pk menda yang wat aku sakit aty skrg ni....


Sunday, June 19, 2011

~Menangis~

ok.. hari ni apa aku nk kongsi ek..
ok. sebelum aku tulis panjg2.. to my frez, 4 ur information, FBku dah tiada.. kena hack. hahaha, xde lah, aku dah deactive  kan... why??? ntah lah... tibe2 rase nk deactive, sbnrnya da lme nk wat, tp tggu dulu, maen FB puas2 dulu, pas rindu kat kwn2.. n then bru deactive...

ok word for today...
MENANGIS

semua orang pernah nangis kan... aku pon penah..
igt tym kecik2 dulu aku selalu nangis sebab kena pukul ngn mak n ayah aku..
maklumlah, tym aku kecik aku ni budak nakal.. nakal yg teramat...
tp 2 lah tanda diorg sayang, nk suh anak dia jadi orang yang berguna..
2 kesah kecik, nangis sebab kena pukul...
ok ni tym aku sekolah menengah...
aku igt agy, bila ada kem muhasabah diri,
cthnyah, semua kena tutup mata, pas 2 ade sorg senior akan bace puisi, sambil diiringi lagu yg sdey2..
nak kite menghayati lah..kbnykan cter sal mak n ayah lh.. aku dengan sedaya upaya cube xnk nangis, ade yg berjaya.. jahat kan aku.. org laen tersedu sedan nangis.. aku wat bodo je.. bole lak aku tido.. nk tunjuk yg aku ni jiwa kental lah kononnya... ala kawan aku yg nangis, malam 2 je yg insaf, pas 2 wat balik, same je.. berkesan jap je.. 
sal ape lagi yang bole wat kite nangis sal kawan pon bole..tp aku rase aku x bnyk nangis sal kawan..tp aku bnyk pendam,bila kite terasa.. sebb aku jenis yg x ske cr psal.. aku kwn ngn semua org.. biarlah.. cume aku selalu tgk kwn aku nangis sal kawan2 ni bkn kwn je bf pon ade gak..... aku rase sal ni, sampai skrg pon ade org nangis, x kira besar or kecik...

n banyk lagi lah...
tp ade satu part aku akan nangis.. ntah mmg akan nangis bila muncul tym ni..
bila berpisah ngn kwn2... sekolah menengah, matrik... semua aku nangis, cume kat uni ni x lagi, eh ada jugak lh..tp x bnyk agy... tp aku berazam da xnk nangis, tp aku rase aku akan nangis, nak2 bila aku da xkn jumpe agy kwn2 aku nanti.

nampak je luar cam ok, brutal.. org ckp lah.. tp bila part 2, mmg aku akan nangis..
sebenarnya bnyk lagi part yg akan wat kite nangis... ni antaranya,..

sebenarnya nangis adalah bgus untuk mata.. kerana apabila kita nangis 2, dia mencuci kotoran kat mata kita..
korg perasan x.. bila korg lame x menangis, tibe2 mata korang berair.. tgk, mata pon taw nk cuci mata dia sendiri..  hahaha..

hahha.. nape lah aku leh kuar entry x pape  ni.. pape pon,. korng selamat membaca ye.. :)))

Tuesday, June 7, 2011

~BeLaJaR MeNeRiMa~

simple je... terima.. mudah kan.. tp kadang2 ayat 2 lah yg ssh org nak paham...
ok chop... nape aku tulis pasal ayat ni.. ntah aku pon xtaw.. tibe2 aku dapat idea ni..
yg x boleh tahannya.. idea ni dtg tym aku mandi... ade kena mengena ke...
ish3x.. ade ke patut idea ni yg muncul.. law bg idea sal tesis aku xpe lah jugak..
ok back to word belajar menerima...
pepatah mengatakan memberi itu lebih baik daripada menerima.. tp kdg2.. aku rase menerima itu lebey payah dri memberi.. jadi pepatah kena tukarlah... menerima lebih baik daripada memberi.. bole x??
sebenarnya kedua-dua 2 mempunyai maksud yg tersendiri.. ye kdg2 memberi lebih baek dr menerima, cam jadi guru memberi ilmu kepada anak didiknya... bukan ke itu adalah keadaan yang sungguh mulia, dan betullah pepatah lama 2...ni adalah salah satu contoh.. banyak lagi yg boleh diberikan, tp skrg aku nk sentuh sal menerima.. law aku sentuh dua-dua, alamaknya banyaklah yang aku kena taip.(cis mcm x ikhlas je nk mendalami isu ni).. hahaha, xde lah, idea bnyk sgt t, korang gak yg jemu nk bace..

ok.. skrg mari kita lihat dari sudut lain
MENERIMA...
kdg... kite perlu
belajar menerima kebaikan orang pada kite..
belajar menerima kekurangan diri kita dan juga teman kita
belajar menerima kejahatan yang orang lakukan pada kite
belajar menerima keadaan teman kita
belajar menerima perangai anak2 didik kita..
belajar menerima orang mencintai diri kita
belajar menerima bantuan daripada orang laen..
belajar menerima apabila berjauhan dengan orang yang kita sayang..
belajar menerima kritikan yang diberikan kepada kita..
belajar menerima kesalahan yang kita lakukan..
dan banyak lagi sebenarnya..
dan yang paling penting...
belajar menerima diri kita dengan seadanya..

dan belajar menerima ini, bukanlah menda yang boleh diajar.. dan ini bergantung kepada individu camne nak ada dalam diri masing2... belajar menerima itu juga bukannya senang.. kdg2 susah.. ade yg x dpt nk terima sebab putus cinta ngn pakwe, sampai snggup nk bunuh diri... dan aku harap bakal pelajar aku, dan juga anak didik yg aku tgh ajar skrg ni x buat menda2 bodoh cam ni, dan ini juga tuk peringatan aku jugak..

see, menerima ayat yang simple.. tp maksudnya amatlah mendalam.. so kawan2 lam hidup kita ni, kita kenalah sentiasa berfikiran positif...kita kena buka minda kita.. jadilah kita cam Bilal bin Rabah pada zaman Rasulullah dulu, terima segala penderaan yang diberikan kepadanya akibat memeluk agama islam... beliau terima segala seksaan terhadapnya..., sampailah Saidina Abu Bakar membebaskan dia, dengan membeli beliau daripada Umayyah bin Khalaf.. akhirnya dibebaskan, dan selepas tu dia telah menjadi orang yang melaungkan azan sehinggalah Baginda wafat, kemudian da x sanggup, kerana dalam azan ade nama baginda,beliau x sanggup nk menyebut nama Rasullah, beliau belajar menerima lagi, kewafatan Baginda.. da msuk sejarah islam, ni antara kisah yang aku masih ingt, so kita bole jadikannya sebagai satu motivasi, ketika saat2 kita rase down ke ape ke...

ok lah 2 jelah yang dapat aku tumpahkan kali ini... ntah lah nape tibe2 datng balik mood aku nk menulis entry terbaru ni, mungkin da lame sgt kot aku x mengupdate blog ni.. hhuhu...
sekian untuk kali ni.. pas ni law ade menda yg nk aku kongsikan aku update lah lagii...
salam semua....

Sunday, April 24, 2011

~Sem 6 Da berakhir~

dulu bila abes sem 5.. tulis entry sal sem 5 da berakhir.. skrg bila sem 6 da berakhir.. tulis entry sal sem 6 berakhir lop..

sem ni.. aku x selalu update blog.. ye lah.. aku kan bz.. mengalahkan Perdana Menteri.. cewah gitu.. hahahha.. padahal malas je.. boleh tgk dalam sebulan 2 brape kali aku update.. kan malas namenya 2.. huhuhu... xde kelapangan masa lah katekan... asyik mengHADAP EN. TESIS... betul ke.. hahaha.. padahal menda laen yang aku buat.. huhuhu

org kate... bukan aku kate.. law nk post entry ni.. law xde gmbr xsrnk bace.. betul ke??? aku ni da lah malas nak upload2 gmbr2 ni.. bukan pe.. xde gmbr yg aku  nk uploadkan.. cume ade bg sesetengah entry je lah aku uploadkan.. tgk kesesuaian lah...

ok stop sal kat atas 2.. 2 aku mengarut sekejap.. k aku nk citer sem ni ape yang aku dah buat...
1st sekali mestilah aku menyiapkan esemen..
2nd aku berjimba-jimba, berjalan-jalan, berseronok2... hahaha aku x taw lah yg mane 1st sbnrnya.. yg jalan2 ke wat esemen.. tp bagi aku yg 2nd 2 patut jadi 1st kot.. hahahhaa.. betul lah ni..
sem ni lah paling banyak aku berjalan-jalan.. mengalahkan sem2 lepas... pergh.. hebatlah baein.. maklumlah da nk sem2 akhir.. nk meninggalkan upsi.. ni kojenya... huhuhuhu...

tibe2 aku rase sayu nk tinggalkan sem ni..
sdey sebab aku terpaksa tinggalkan orang yang aku sayang.. kami kenal sekejap je... huhuhu.. mungkin hampir 1 tahun.. titik perkenalan dari sem lepas lah.. aku pon x sangka aku boleh jadi serapat ni.. w/pon kami bukan 1 kos... sdey sebab kami cuti x same.. n then aku da x duk kolej agy.. so ssh da nk jumpe.. camne keadaan dia pas ni.. w/pon kami satu "U".. igt upsi ni kecik ke!!!!... senang ke nk jumpe!!!!.. susah!!!!.. huhuhu.. banyak kenangan aku kumpul dengan dia.. pahit manis semua ade...  sabarlah wahai hati... seb bek kan kamu jadi housmate aku sem lepas..sampai kawan2 kamu pon aku boleh jadi baek.. (da reveal da sape yang aku cter ni) huhuhu... sape2 yg berkenaan kamu tahu kan sape yg aku mksudkan.. huhuhu. sdey jugak.. pk2.. pas ni dpt ke lagi jumpe kamu..  aku tggal satu sem lagi.. pas 2.. bye2 UPSI.. tp sem akan dtg pon x pasti kite akan jumpe lagi dan jadi macam skrg ni.. x sangka aku dapt kenal korang... hepy enjoy... w/pon kadang2 pk.. aku je yg laen.. ye lah korang semua 1 kos.. aku je yg kos laen.. hahaha.. tp aku kan muke yg tak taw malu.. buat bodoh je.. hahahaha

korang...... w/pon pas ni kite da x jumpe agy.. korang jge lah diri baek2 k.. jadikan satu pengalaman duk kat UPSI ni.. huhu (tibe2 ayt sdey ni)... w/pon bnyk masalh yg korang hadapi.. FACE IT.. sbab yg 2 lah mengajar kite erti hidup... bukan semua org yg dpt pengalaman cam 2.... n then aku harap... persahabatan korang semua akan terus berkekalan.. jadi cam mula-mula kamu kenal dulu... sng nk jalinkan hubungan persahabatan tp ssh tuk kekalkannya.. so aku harap.. korang same2 lah jage tuk mengekalkan persahabatan 2.. w/pon pas ni aku da xde nk tgk korang hepy2 lagi... tp kite still lagi boleh keep in touch k... ape gunanya teknologi canggih2 kan skrg ni.. hihihihi.. so 2 lah harapan aku....

k lah.. cukuplah stkt ni... aku pon x larat nk tulis panjang2 ni.. aku bab2 mengarang ni failll.... betul tak AKAK??? hihihihi...

skrg ni mase aku enjoy.. coz da abes exam.. tggu nk balik je... huhuhu.. sepatutnya penerbangan hari ni 24.4 tetapi terpaksa DELAY ke 26.4 kerana sebab2 tertentu.. huhuhu... sabo jelah...

Tuesday, April 12, 2011

~JaUh~

ko
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku....
.
.
.
.
.
.
makin jauh...
sama-sama lah kita baiki...
x sanggup da ni...
ya Allah... tabahkanlah hati aku ya Allah.

Friday, March 4, 2011

~Cara dpt income lebey bg sape2 yg ade blog~

terpanggil nak share rezeki dengan bl0gger di luar sanun
mahu duit duit dan duit?
kami ada cara nya
kami bukan al0ng
kami mahu t0long
st0p the craps ili
hahahahahahahahahahaha

okeyh okeyh
serious serious

ili dapat tahu pun dari blogger gak
semalam dia register
hari ni dia earn rm27.86
baru 2 hari tuh
lepas ni g0yang kaki lah
hehehehe

n0w

kat bawah ni
tut0rial nye taw

FOLLOW STEP BY STEP yaww :)

1. Mula mula klik iklan kat right sidebar dulu untuk ke website diorang.


2. Then klik Icon Hearbeat seperti yang dibulatkan tu.


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan.


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue.


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah dibawah.


6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan dibawah) then isi kesemua maklumat yang diperlukan.


7. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda. tick i agree and then klik continue.


8. Klik GET A CODE (seperti lampiran dibawah)



9. Copy Code yang anda kehendaki (bertanda merah bulat), ikut korang lah nak letak dia kat mana. kat sidebar ke. kat top sidebar ke. copy code yang sesuai ya.


10. Kalau nak check berapa earning korang. boleh Klik My HB!Affiliate


11. So lepas dah copy tu, macam biasa lah. Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > paste kan code yang korang dah dapat tadi > save. Then letak lah kat mana korang rasa orang lain senang nak klik. :) 


haaaa~
amacam??
senang kan nak dapat duit
pr0mote heartbeat and you can earn RM0.04 per clicka

ape lagi
g wat account kat heartbeat sikalang

share la eh kat blogger lain
sharing is caring bibeh

xoxo

psssstttt..iklan ni..tak effect k0rang punya nuffnang taww ;)

ni aku curik amek kat blog kawan aku.. ili zafira ni link blog dia.. aku x larat nk tulis.. so kwan2 yang nk duet 2... wat tabung boleh lah daftar ye.. jgn lupe klik tuk dia sekali... hihi

jgn lupe klik tuk aku sekali.... --->>>>>>