Sunday, October 21, 2012

Kamu, ye kamu

update.. ye lama ak x update
skrg ak bizi ngn life ak..
life.. normal.. macam org laen..
but this weekend..
special...meaningful..enjoy..
cannot forget...yes.. kamu.. ye kamu..
thanks for coming...
yess... from bottom my heart...
i will.. still love you...


Wednesday, September 19, 2012

~Perubahan~



perubahan itu wujud
bad or good
accept it


~life~


hidup kadang-kadang bahagia
kadang-kadang derita
hidup selagi boleh
bila sudah di tarik nikmat itu
hilanglah semuanya
|
|
|
|
|
|
|
V
maafkan orang disekeliling kamu

Monday, August 6, 2012

kematian itu pasti

ramai orang takut mati..
tapi mati itu pasti...
takut kerana kurang persediaan...
kurang persediaan dari bekalan hidup
cukupkah amalan yang kita lakukan..
apakah persediaan kita??
aku....
bersediakah aku....
amalanku... cukupkah menampung ku di sana kelak..
semuanya berputar...
manusia merasakan bekalan dirinya masih tidak mencukupi..
tapi apakah usaha mereka..
masih lagi lalai...
masih lagi alpa..
masih lagi tiada keraguan..
manusia...
susah sangat ke mencari bekalan..
ikhlas....
sabar...
dalam sedar tidak sedar..
setiap perjalanan kehidupan kita, kita mempunyai bekalan..
Allah bagi peluang tersebut..
adakah kita mengutipnya..
setiap perilaku kita merupakan bekalan kita..
tidak susah tapi tidak juga mudah..
manusia...
jalani kehidupan dengan sebaiknya...



aku teringat kisah ketika baginda wafat..
malaikat izrail datang mengambil nyawa baginda..
berpeluh baginda ketika malaikat izrail mencabut nyawa baginda..
betapa sakitnya sakaratulmaut..
walaupun disaat2 kewafatan baginda..
baginda masih lagi memikirkan umatnya..
"YA ALLAH, DAHSYAT MAUT INI, TIMPAKAN SAJA SEMUANYA KEPADAKU, JANGAN KEPADA UMATKU"
lihat betapa cintanya baginda terhadap umatnya..
adakah kita kasih, sayang terhadap baginda..
dalam bacaan solat kita selalu menyebut nama baginda..
namun adakah kita hayatinya..

 "ikhlaskan menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan ketenangan dan keamanan. hidup tanpa pegangan ibarat buih-buih sabun. bila-bila masa ia akan pecah. kegagalan dalam kemulian lebih baik daripada kejayaan dalam kehinaan"

Sunday, August 5, 2012

oh timeline


Dulu FB ak cam ni...


|
|
|
|
|
|
|
V
Sekarang da jadi cam ni....


harap bersabar dengan perubahan ini...

Monday, July 30, 2012

~ThE iDeA~

have you, when you alone and suddenly came the idea that you never thought..
have you????
yess.. i have..
frequently happen to me.. and after i have that idea,i want to share that idea with my cyber friend..
unfortunately i forgot...
many times...

just now, im forget what i want to write..
is it a symptom of temporary memory loss????

lame aku biarkan laptop ni ON.. nape
tetiba idea aku nak menulis hilang..
kosong... kelaut..
(sambil2 bace paper dulu-SINAR HARIAN)
fikir balik idea apa yang terlintas sebelum aku nak kongsi dengan kawan-kawan siber aku ni..

ok lah salah satu, baru teringat tapi bukan sepenuhnya lagi..
the idea about life...
ok...
mimpi dalam mimpi dalam mimpi..
seperti cerita insertion, bed time story..
dimana plot dalam citer adalah menceritakan hal-hal yang mempunyai kaitan dengan mimpi.
MIMPI>>>DREAM
kita semua ada mimpi, ada yang mimpi indah2, ada yang mimpi seram, ada yang mimpi lucu, ada yang mimpi ntah pape.
kita ingat ke camne permulaan mimpi 2.. xkan tetiba je kita muncul lam mimpi..
apa signifikannya mimpi ni..
"unbelievable, cam mimpi.."
"kan senang law masalah tu cam mimpi.."

kehidupan sebenarnya adalah satu pentas dimana jalan ceritanya di bawa oleh pelakon-pelakon yang menjayakan watak tersebut.
saya tinggalkan pembaca dengan satu soalan..

"pernahkah terfikir bahawa sekarang sebenarnya kita sedang bermimpi??"

ok hari nie sebenarnya kena g sambung ubat..
terasa kemalasan nak drive..
esok saje lah labu..
masih adakah ramadhan yang akan datang untuk aku...
ermmmmmm...





Saturday, July 28, 2012

~HuJaN~

bila aku sudah tiada
simpan semua lagu ku
jangan ditangisi selalu
mungkin itu sementara
bila jumpa penggantiku
jangan dilupakan aku...

ok sebenarnya aku bukan nak tulis sal kumpulan hujan 2..
lagu di atas 2 sebenarnya sebagai set induksi (cam step2 nk mengajar lop ada set induksi..xpe aplikasikan sebelum ak jadi seorang guru yang betul)
ak nak citer sal hujan..
kenapa hujan boleh terjadi..

mengikut dari perspektif sains,
hujan terjadi ekoran daripada panasnya sinaran matahari yang memancar ke permukaan air laut, sungai, tasik dan sebagainya. ekoran tersebut menyebabkan air menjadi panas dan mengeluarkan wap, wap-wap ini akan naik keatas. lama-kelamaan wap-wap tersebut akan menjadi semakin sejuk dan akhirnya menjadi ais lalu membentuk kepulan-kepulan ais yang dilihat sebagai awan. apabila saiz awan tersebut menjadi semakin besar dan berat, kepulan-kepulan ais tersebut akan jatuh semula ke bumi menjadi butiran-butiran kecil dan akhirnya menjadi cair. dari situlah terjadinya hujan..


:::: maklumat ni ak google je,aku pon dah lupa sebenarnya.. law x silap kejadian hujan ni belajar time sekolah rendah agy.. imagine da brape lame ak tinggal ::::

tp pernah tak kita terpikir, betapa besarnya kuasa Allah yang menciptakan hujan ni..
bila keadaan yang teramat panas, kemudian Allah turunkan hujan, sebab itu lah hujan itu satu rahmat..dan doa ketika hujan adalah makbul, betul atau tidak, {الله أعلم}  ramai orang mengeluh bila hujan..
"alamak habislah program ak ary ni" kdg2 kite terfikir x, semua kejadian 2 ada hikmahnya..ada tp kita akan mengeluh dulu baru kita fikir, ooo.. mungkin ada hikmahnya 2.. IKHLASKAH KITA SEBENARNYA..
renung-renungkan...

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung 

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku


taw ke lirik lagu pe ni..
ni lah lirik lagu yang paling meletup ketika aaron aziz berlakon dalam citer ombak rindu..
hehehe...

: : : : The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched.They must be felt with the heart : : : :


Thursday, July 19, 2012

testing..

ok ary ni ak start guna design baru.. 
yg ni ak amek contoh direct dr blogspot.. hahaha.. 
malas da nk wat design cantik2..
tp ak xtaw jadi ke x design ni..
1st aku gune cam x brape nk jadi..
sebab ak tgk post2 ak dulu cam bole bace sekerat je.. x penuh..
ak pon heran.. so 2 yg ak try post ni..
kot2 jadi..
tapi xtaw lah jadi ke x...
harap2 jadi..
kot2 magic...
bila ak publish kan post ni...
post2 ak yg laen menjadi...
mudah2an...
cool jugak guna design blogger yg baru ni...

Wednesday, July 11, 2012

Payphone


happy listening..but this is not the original version..
 originally this song singing by the male singer (maroon)..
addicted with this song.. bole goyang2 kepala dgr lagu ni... hahahaha..
I'm at a payphone trying to call home
All of my change I've spent on you
Where are the times gone
Baby it's all wrong
Where are the plans we made for two

Yeah, I, I know it's hard to remember
The people we used to be
It's even harder to picture
That you're not here next to me
You said it's too late to make it
But is it too late to try?
And then that time that you wasted
All of our bridges burnt down

I've wasted my nights
You turned out the lights
Now I'm paralyzed
Still stucked in that time when we called it love
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change i've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all those fairytales are full of it
One more stupid love song I'll be safe

You turned your back on tomorrow
Cause you forgot yesterday
I gave you my love to borrow
But just gave it away
You can't expect me to be fine
I don't expect you to care
I know I said it before
But all of our bridges burnt down

I've wasted my nights
You turned out the lights
Now I'm paralyzed
Still stucked in that time when we called it love
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all those fairytales are full of it
One more stupid love song I'll be safe

Now I'm at a payphone
Now I'm at a payphone 

Monday, May 21, 2012

Kenapa bila sedih ramai yang dengar lagu sedih??? kenapa???

ok... perasan tak title yang aku tulis tu, kalau korang perasan aku tulis "kenapa???" ayat last sekali.. mestilah korang perasan, tu tandanya korang masih tak buta...
 sebenarnya aku terfikir menda ni..bukan nak bagi jawapan.. hehehehe
terdapat satu quote yang terlintas dalam fikiran aku..
"jika ingin kurangkan kesedihan, lebih baik mendengar perkara-perkara yang happy daripada mendengar perkara yang sedih"
ok kat sini maksud aku bukan berita-berita yang kita dengar.. tp melalui penghayatan lagu..
betul atau tidak apabila seseorang itu berada dalam kesedihan, mereka lebih bercenderung untuk mendengar lagu-lagu yang sedih ataupun lirik yang sedih dan muzik yang mendayu-dayu.. kalau korang buat camtu tak ke korang akan rase bertambah sedih..
yess i know, kadang-kadang saje nak tenangkan hati, nak layan perasaan..
tapi jika korang makin layan, tak ke sedih tu akan semakin menjadi-jadi..
think about it..
tapi ini just pandangan aku..
lain orang lain caranya dia nak menghadapi kesedihan 2..
dan aku pernah terbaca satu buku  ni..
tapi aku lupa penulis dia, ada buku dia.. ada dalam kereta, malas nak ambil malam-malam camni bila dah berada dalam bilik..
ayat dia lebih kurang camni lah
"jangan pernah takut menghadapi kesedihan, bila orang bercerita mengenai perasaan sedih, ya saya pernah merasa perasaan itu"
lebih kurang lah ayat dia..
.. lupa buku ini yang satu lagi, yang ada dengan kawan aku, yang aku cerita lain punya..
bila kita dah rasa perasaan itu, kita boleh survive bila terkena untuk kali yang seterusnya..

nak bagi nasihat tuk aku especially dan juga untuk pembaca-pembaca aku yang amat setia membaca..hehehehe
kalau sedih, better kita dengar lagu yang happy, melodi yang happy.. walaupun tak tahu lirik pon takpe..
ni salah satu lagu yang buat aku happy bila aku tengah sedih.. aku tak faham pon maksud dia.. tapi bila dengar, aku tak fikir pasal sedih tu.. dan buat aku berfikir positif...


| it's okay we can't be together and you are not mine. But at least i can still be your friend who always be there for you |


p/s: bukan hanya dengan mendengar lagu kesedihan itu akan berkurang, tapi sentiasa lah berdoa supaya kita memiliki hati yang tenang dalam menempuh berbagai macam dugaan..

Sunday, May 20, 2012

~BiLa LiDaH KeLu~

salam sejahtera satu malaysia...
panas, sejuk, berangin, meruap...
ok tu kate2 aku yg merepek...
bila lidah kelu...
tak taw pon nk tulis pe sbnrya...
sepatutnya kena tulis bila lidah dan jari menjadi kelu..
ap yg aku nk buat ye.. 
sepatutnya aku tulis yg ilmiah2 sket.. bru lah bes sket blog ni..
bukannya tempat nk luahkan perasaan..
ade bercita-cita nk jadi cam penulis hilal 2.. bg motivasi.. cerita2 menarik tuk di baca..
tp xnk lah cam dia 100%.. hehehe

ok lah ni aku nk kongsi satu fakta.. xtaw lah law bg korang ni fakta atau auta..
"manusia yang susah menangis adalah manusia yang hatinya banyak disakiti, dan manusia yang mudah menangis adalah manusia yang periang"
bila aku sebut camni mesti korang fikir quote yang aku beri 2 sal perasaan dengan manusia..
xde sbnrnya aku nk ckp sal bila tgk tv... hahahaha
bila sampai bab2 yg touching, org yg periang ni akan mudah menangis.. feeling lah kononnya... w/pon xde lah sedih sgt sbnrnya...
tp bg org yg hati da bnyk kali sakit ni.. xde perasaan pon... bila tgk mbr, family nangis sedu sedang.. dia bole steady je.. xde air mate pon.. nmpk sgt hati da keras 2.. law bab sedih betul2 mmg akan nangis.. 2 pon tgk situasi..
ni bg pandangan aku.. mungkin ada yg berbeza... aku cuma ambil dr pengalaman dan juga situasi sekeliling aku, dan aku membuat andaian sendiri melihat situasi tersebut... "disclaimer"

ok 2 je yg aku dpt kongsikan kali ni.. 
mahu tido lah plop..
law di ikutkan tym ni sebenarnya aku da tido.. tp ntah malam ni mungkin aku terlalu penat, dan aku membiarkan kepenatan 2 dr awal, menyebabkan aku susah nk tido..
2 aku pnye masalah.. biasa org penat sgt cepat je tido.. tp aku x..
bila aku penat x sampai thp "sgt", sng je aku tido..
konpem malam ni aku akan asyk terjage.. moge2 aku tido lena malam ni... he3..

| in this world, there's always going to be people who are better then you, so stop comparing yourselft to others, and just be the best you |

Thursday, March 22, 2012

~HaPPy BoRnDay To U~

Selamat hari lahir Sis..
kek ni x terbang jauh2 pon.. kek ni mmg dtg dr tg malim..


terharu x.. ~lalalala~
ni je lah yang mampu bg..
nk tulis berfeeling2. t org ckp over lak..
dtg jauh dr ganu ni...
nk sambut besday akak..
law igt flashback balik memori2 yg penah kita maen same2..
cam x caye sampai tahap ni..
org laen selalu tgk kita rpt kn...
tp law x salah hari2 mesti ad je yg nk gduh...
dan semua 2 berpunca dr sy..
thanks sebab mampu b'tahan...
mungkin pas ni xtaw bila lagi sy dpat smbut besday akak..
juz want to give happy memory to remember together..

ermmm....
pas ni hanya mampu berserah pada takdir..
law ad jodoh kita jumpe lagi..
kenduri kawen jgn lupa jemput..
x sabar nk merasa bakal abg ipar..
da lame x merasa ni..

saya harap semoga kehidupan akak sentiasa mekar berbahagia..
tp law kdg2 kebahagian 2 smkin berkurang..
igtlah 2 semua part of life...
dan kebahagian akak juga adalah kebahagian saya...
dan ingatlah... ingatan saya terhadap akak tidak akan pernah berkurang melainkan ajal saje yang menjemput saya...
juz wanna to say..
that i really2 love you.. 

sebelum saya tamatkan penulisan karangan ilmiah ni...
akak dgr lah..  lagu ni saya pinjam kat youtube je.. heeeee







Tuesday, March 6, 2012

RaJA & 4 oRg IstEriNyA Part 3

bahagian terakhir.. 
link dibawah adalah kisah pertama dan kedua
part 1
part 2

sebenarnya kisahnya dah abes.. sampai kat situ je.. cuma ada maksud tersirat dalam cerita tersebut. sebenarnya realiti kehidupan kita ini mempunyai 4 org isteri

isteri ke-4=
"Adalah tubuh badan kita. kita sayang sangat dekat dia, kita beri pakai baju yang cantik-cantik, bagi makan yang sedap-sedap tapi dia tetap akan meninggalkan dunia ni"

isteri ke-3=
"adalah cita-cita, kedudukan dan kekayaan kita. selepas kita meninggal, semua itu akan tinggalkan kita dan semua itu akan menjadi hak milik orang lain.."

isteri ke-2=
"keluarga, saudara-mara, kawan-kawan kita. tak kisahlah betapa kita sayangkan mereka, kita menghabiskan masa dengan mereka berapa lama sekalipun, mereka tetap tak boleh ikut kita ke kubur. kecuali satu saja. doa dari anak-anak yang soleh"

isteri pertama=
"adalah roh, jiwa dan iman kita. dia yang akan ikut kita ke mana kita pergi walau sibuk dalam mengejar kepuasan nafsu"

sekian, terima kasih..


RaJA & 4 oRg IstEriNyA Part 2

sambungan.
ok sape yang belum baca part 1 bole klik link ni part 1 ...

Lalu bertanyalah raja kepada isteri ke-4nya.
"aku paling mencintaimu, aku sudah beri semua apa yang kau mahu, sekiranya aku sudah sakit, adakah kau akan mengikuti dan tetap menemaniku?"
"Tak mungkin!" balas isteri yang ke-4 itu. Dia pun pergi tanpa berkata apa-apa lagi. Jawapan itu sgt menggores perasaan raja yang sakit itu. Raja yang sedih itu kemudian berkata kepada isterinya yang ke-3nya..
"Aku sgt memujamu dengan seluruh jiwaku. Sekarang aku sakit, apakah kau tetap mahu mengikutiku dan selalu  bersamaku?"
"Tidak! jawab si isteri" "Hidup ini begitu indah! Jika kau mati, aku akan mencari lelaki lain untuk aku kahwini."
Raja makin kecewa. Dia kemudian berpaling pada isteri keduanya. Beberapa saat kemudian, raja bertanya pada isteri ke-2nya...
"Selama ini, bila aku sangat memerlukanmu, kamu sentiasa ada untukku. Jika nanti aku meninggal, apakah kau akan mengikuti dan terus berada di sampingku"
"Maafkan aku, aku x boleh menemani kau,kecuali sehingga ke kuburmu sahaja."
Jawapan tersebut sangat menghancurkan perasaan raja dan dia berpaling pula kepada isteri pertamanya walau dia tahu isteri pertamanya itu pasti akan bertindak seperti isteri-isterinya yang lain. Namun dia sebenarnya salah tanggapan. Sebelum sempat dia bertanya, isteri pertamanya sudah menjawab.
"Aku akan tetap bersamamu walau kemana kau pergi, aku sanggup lakukan apa sahaja demi kau, wahai suamiku yang tercinta"

ingin tahu kesudahannya.. baca part 3

RaJA & 4 oRg IstEriNyA Part 1

Ini hanya sekadar perkongsian.. aku terbaca kisah ni dalam novel yang aku tgh baca skrg. "Dari Milan ke Maran" karya Norhayati Berahim. Hari ni aku satu hari x tentu arah.. dengan panasnya... x dpt tgk tv.. sebab 1 hari xde elektrik.. dari kul 9 hingga kul 6..
sedang aku bace novel 2.. ada satu kisah menarik kat dalam 2.. so aku igt nk share sikit kat sini.. tp aku ade ubah sikit2 lah ayat2 dia, xde lah aku tiru sebijik-sebijik.. tapi maksud dia hampir sama.. mungkin ada yang dah pernah dengar kisah ni.. tapi law nk bace sekali agy pe salahnya..
ini kisahnya...


Dahulukala ada seorang raja yang mempunyai 4 org isteri. Raja ini sangat cintakan isteri ke-4, sudah pasti law dah syg, macam2 isteri ke-4 dapat. Menjadi kebiasaan isteri keempat adalah yang paling muda dan paling disayangi.
Tapi dalam masa yang sama, dia sangat memuja isteri ke-3. Selalunya isteri ke-3 ini dibawa kemana-mana sahaja. Bahkan dia sgt takut sekiranya yang ke-3 akan meninggalkan dia.
Raja ini juga menyayangi isteri yang ke-2, kerana isterinya yang setia ini merupakan tempat dia mencurahkan segala masalahnya. Isteri ke-2 ini ramah, ambil berat dan sabar terhadapnya.
Isteri pertama raja adalah pasangan yg sgt setia, dia menjaga maruah raja serta kerajaannya dan memelihara kekayaan raja. Tapi biasalah isteri yang pertama selalu diketepikan sehingga pada suatu hari raja jatuh sakit.

ikuti sambungannya part 2

Saturday, February 25, 2012

~Air mAtA iTu~

ok entry kali nak touching2x sikit...(touching ke????)
tak pe lah sekali sekali tak salah kan
bila kebosanan kat rumah..
banyak sangat yang bermain kat fikiran ni..
try not to much think....
but.. easily i fall and think again and again...
when lonely... my tears easily come down..
why... argh.. because i thinking....
try try and try... but still in my mind..
oh god....
please....  far away from me that feeling...
ok... it gone..
but only a moment...
when you bored...
it come again...
and then you tears... coming...
and that moment..
you think..
is he/she think like i'm thinking about him/her..
and than you think again..
argh i waste my time to think about what i should not thinking..
why that feeling....
because you think that they not think like you thinking about them..
(ayat pon dah pening)
this is life...
sometime i try to busy myself..
but.... argh...still coming...
ok stop...
just want to say..
when i think about him/her..
my tears fall easily...
it because i love you so much....
and i miss you..
what i do.. i still remember you...

Tuesday, February 14, 2012

~PaNggiLaN iTu~

kringg.... kringg.... ok tepon umah berbunyi... seb bek tym 2 aku duk tgk tv, so aku lah yg g angkat....
salam dijawab..
caller: cik wan arbaein ada?

aku: ye saya
caller: saya dari HZL mobile..

aku: eh cam aku penah terdengar je (ni dalam hati aku)..
mmg lah.. aku ade dgr mohon kerja ni  kat JOB Malaysia... saje nk mohon... gatal2 tgn.. org da xde keje.. duk umah je..
law ikutkan mmg jauh dr bidang aku..
ok ringkasan seterusnya...
aku da x igt dialog lah.. hahaha
tujuannya adalah nk panggil aku g interview kerja.. ok..
dalam hati teruja.. tapi ada cuak....
dia suh pilih hari... hari sabtu 2-5 or ahad sebelum pukul 12..
owh aku pilih ahad.. sebab tym 2 waktu pagi....
dalam hati.. tawakal je lah...
sebenarnya aku harap semuanya dapat dipermudahkan.. InsyaAllah..

~Bila SuAtu MaSa~

sudah lama terlalu lama blog ini ditinggalkan..
pemiliknya sentiasa mengintai-intai saban hari saban waktu..
tapi masih tiada ungkapan atau kata-kata yang perlu dapat dicurahkan..
kadang-kadang terlalu banyak penuh sarat yang selalu bermain berlegar-legar di dalam pemikiran si pemilik itu,
cuma curahan tersebut bukanlah dalam bentuk tulisan tetapi dalam bentuk perwatakan,
berlakunya pemberontakan dalam senyap tanpa disedari oleh si pemilik tersebut..
mungkin ingin dibiarkan ia berlalu seperti air yang mengalir..
menjadikannya ia sebagai satu perjalanan hidup si pemilik itu sendiri..

manusia mempunyai satu keadaban yang kadang-kadang tidak dapat diterjermahkan melalui mata kasar itu sendiri..
tetapi mudah mempercayai dengan menggunakan mata hati...
mata hati tidak selalu menipu tapi selalu disalahgunakan..
kerana terpaksa menempuh perjalanan yang kadang-kadang dirasakan tidak patut berada di jalan itu..
syahdunya alam berputar mengikut acuan yang telah ditetapkan..
berlaku segala macam yang diluar jangka akal manusia itu sendiri..
di sebalik tabir itu juga manusia selalu bermain dengan teka-teki..
yang kadang-kadang tanpa sedar teka-teki itu sendiri telah mempermainkan diri manusia itu sendiri...

perilaku watak jangan dilihat dari segi rupa, gaya, tulisan...
jangan mengambil mudah..
tapi jangan pula mudah tertipu...
|
|
|
|
V
jangan dipengaruhi mata akal dalam membuat sesuatu keputusan..
tapi selalulah berdamping dengan mata hati..
mata akal dan mata hati merupakan satu kunci..
selebihnya berserahlah...

JANGAN PERCAYA DENGAN MATA KASAR ANDA


Tuesday, January 10, 2012

~This Is FiNal YeAR~

okeh.. now i reach the end of my study in a few day more..(sory law BI aku tunggang langgang)
feeling happy sad, it all together..
fuhh... penat kan..
happy bila da xyah blajar kat u lagi pas ni..
sedih bila kita nk tinggalkan org2 yang kita sayang..
banyak memori.. x kira lah.. pahit manis getir.. semua ada..
terutamanya rakan2 sekelas aku.. dari sem 1 sampai lah sekarang..
igt x mase mula2 sem dulu, masing2 semua malu..
muka innoncent..
skrg.... pergh.. bukan main agy, lawa, pandai bergaya...
dari yg xde pakwe, ade pakwe... 
bnyk kenangan kan.. setiap sem kuar jalan2...
setiap sem.. ade je yg nk gaduh ngn sape2... 
x org 2, org ni.. tp las2 kwan balik, sembang balik.. kankankan..
lumrah.. kita hidup da macam adik beradik..
susah senang kita bersama...
kita terima seadanya macam mana peragai kawan2 kita..
x kira lah yang 2, mulut banyak.. pendiam, suka kutuk org, bajet lawa, bajet tahu serba serbi..
tp kita tetap kawan... x kira apa yang terjadi...

sekarang.... pas ni.. masing2 da bwk haluan masing..
da banyak dapat pengalaman ni sebenarnya..
masa sekolah dulu, masa matrik dulu...
semua 2 kawan kita x sama...
bila habes belajar mesti berpisah..
but skrg, still contact kan...
masih lagi igt.. komen2 bagai nak rak kat fb..
semua 2 pasti akan terjadi.. tp 2 ketika kita masih lagi student...
pas ni.. gaya hidup da berubah..
masing2 da ada kerjaya..
bz ngn anak, bz ngn husband, bz ngn kerja..
semua 2 kita akan lalui...

so walau ape pon yang terjadi lepas ni..
aku cuma nk ucapkan terima kasih..
sebab kamu semua telah hadir dalam hidup aku..
mencipta kenangan-kenangan yang xpernah aku sangka...
menjadi sebahagian dalam ingatan aku..
w/pon ianya bukan selalu..
tetapi memori yang tercipta 2...
menjadi kenangan yang terindah..

TERIMA KASIH BANYAK2 KAWAN