Monday, July 30, 2012

~ThE iDeA~

have you, when you alone and suddenly came the idea that you never thought..
have you????
yess.. i have..
frequently happen to me.. and after i have that idea,i want to share that idea with my cyber friend..
unfortunately i forgot...
many times...

just now, im forget what i want to write..
is it a symptom of temporary memory loss????

lame aku biarkan laptop ni ON.. nape
tetiba idea aku nak menulis hilang..
kosong... kelaut..
(sambil2 bace paper dulu-SINAR HARIAN)
fikir balik idea apa yang terlintas sebelum aku nak kongsi dengan kawan-kawan siber aku ni..

ok lah salah satu, baru teringat tapi bukan sepenuhnya lagi..
the idea about life...
ok...
mimpi dalam mimpi dalam mimpi..
seperti cerita insertion, bed time story..
dimana plot dalam citer adalah menceritakan hal-hal yang mempunyai kaitan dengan mimpi.
MIMPI>>>DREAM
kita semua ada mimpi, ada yang mimpi indah2, ada yang mimpi seram, ada yang mimpi lucu, ada yang mimpi ntah pape.
kita ingat ke camne permulaan mimpi 2.. xkan tetiba je kita muncul lam mimpi..
apa signifikannya mimpi ni..
"unbelievable, cam mimpi.."
"kan senang law masalah tu cam mimpi.."

kehidupan sebenarnya adalah satu pentas dimana jalan ceritanya di bawa oleh pelakon-pelakon yang menjayakan watak tersebut.
saya tinggalkan pembaca dengan satu soalan..

"pernahkah terfikir bahawa sekarang sebenarnya kita sedang bermimpi??"

ok hari nie sebenarnya kena g sambung ubat..
terasa kemalasan nak drive..
esok saje lah labu..
masih adakah ramadhan yang akan datang untuk aku...
ermmmmmm...





Saturday, July 28, 2012

~HuJaN~

bila aku sudah tiada
simpan semua lagu ku
jangan ditangisi selalu
mungkin itu sementara
bila jumpa penggantiku
jangan dilupakan aku...

ok sebenarnya aku bukan nak tulis sal kumpulan hujan 2..
lagu di atas 2 sebenarnya sebagai set induksi (cam step2 nk mengajar lop ada set induksi..xpe aplikasikan sebelum ak jadi seorang guru yang betul)
ak nak citer sal hujan..
kenapa hujan boleh terjadi..

mengikut dari perspektif sains,
hujan terjadi ekoran daripada panasnya sinaran matahari yang memancar ke permukaan air laut, sungai, tasik dan sebagainya. ekoran tersebut menyebabkan air menjadi panas dan mengeluarkan wap, wap-wap ini akan naik keatas. lama-kelamaan wap-wap tersebut akan menjadi semakin sejuk dan akhirnya menjadi ais lalu membentuk kepulan-kepulan ais yang dilihat sebagai awan. apabila saiz awan tersebut menjadi semakin besar dan berat, kepulan-kepulan ais tersebut akan jatuh semula ke bumi menjadi butiran-butiran kecil dan akhirnya menjadi cair. dari situlah terjadinya hujan..


:::: maklumat ni ak google je,aku pon dah lupa sebenarnya.. law x silap kejadian hujan ni belajar time sekolah rendah agy.. imagine da brape lame ak tinggal ::::

tp pernah tak kita terpikir, betapa besarnya kuasa Allah yang menciptakan hujan ni..
bila keadaan yang teramat panas, kemudian Allah turunkan hujan, sebab itu lah hujan itu satu rahmat..dan doa ketika hujan adalah makbul, betul atau tidak, {الله أعلم}  ramai orang mengeluh bila hujan..
"alamak habislah program ak ary ni" kdg2 kite terfikir x, semua kejadian 2 ada hikmahnya..ada tp kita akan mengeluh dulu baru kita fikir, ooo.. mungkin ada hikmahnya 2.. IKHLASKAH KITA SEBENARNYA..
renung-renungkan...

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung 

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku


taw ke lirik lagu pe ni..
ni lah lirik lagu yang paling meletup ketika aaron aziz berlakon dalam citer ombak rindu..
hehehe...

: : : : The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched.They must be felt with the heart : : : :


Thursday, July 19, 2012

testing..

ok ary ni ak start guna design baru.. 
yg ni ak amek contoh direct dr blogspot.. hahaha.. 
malas da nk wat design cantik2..
tp ak xtaw jadi ke x design ni..
1st aku gune cam x brape nk jadi..
sebab ak tgk post2 ak dulu cam bole bace sekerat je.. x penuh..
ak pon heran.. so 2 yg ak try post ni..
kot2 jadi..
tapi xtaw lah jadi ke x...
harap2 jadi..
kot2 magic...
bila ak publish kan post ni...
post2 ak yg laen menjadi...
mudah2an...
cool jugak guna design blogger yg baru ni...

Wednesday, July 11, 2012

Payphone


happy listening..but this is not the original version..
 originally this song singing by the male singer (maroon)..
addicted with this song.. bole goyang2 kepala dgr lagu ni... hahahaha..
I'm at a payphone trying to call home
All of my change I've spent on you
Where are the times gone
Baby it's all wrong
Where are the plans we made for two

Yeah, I, I know it's hard to remember
The people we used to be
It's even harder to picture
That you're not here next to me
You said it's too late to make it
But is it too late to try?
And then that time that you wasted
All of our bridges burnt down

I've wasted my nights
You turned out the lights
Now I'm paralyzed
Still stucked in that time when we called it love
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change i've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all those fairytales are full of it
One more stupid love song I'll be safe

You turned your back on tomorrow
Cause you forgot yesterday
I gave you my love to borrow
But just gave it away
You can't expect me to be fine
I don't expect you to care
I know I said it before
But all of our bridges burnt down

I've wasted my nights
You turned out the lights
Now I'm paralyzed
Still stucked in that time when we called it love
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all those fairytales are full of it
One more stupid love song I'll be safe

Now I'm at a payphone
Now I'm at a payphone