Friday, September 23, 2011

A B C D E F....

ok ini hanya sekadar perkongsian daripada pembacaan aku.. jadi kat sni aku nk kate ini bukan idea aku..

"Ya Allah Ya Tuhanku! Aku nak anak aku dapat semu 'A' dalam peperiksaannya. Hanya 'A'. Tidak lain dan tidak bukan, 'A'. Semata-mata 'A'!"

tak lama lagi akan ade pelajar-pelajar yang akan menduduki peperiksaan. dalam hal ini, mungkin kita menadah tangan kehadrat Allah SWT memohon agar anak kita berjaya dapat semua A. tapi, pernah atau tidak kita berdoa agar ilmu yang anak kita pelajari itu berkat dan mendapat redha Allah. kalau tidak pernah, kena didoakan sedemikian. sebabnya walaupun dapat semua A tapi ilmu yang dipelajari tidak berkat, ianya tidak akan memberi manfaat kepada sianak dan kita sebagai ibubapa mereka.

ada anak dapat A dalam pelajaran kemudian dapat kerja pun jenis A dengan gaji A, kepakarannya juga A. namun akhlak dengan Allah, ibubapa, manusia serta makhluk Allah, F atau dok masuk gred! -dok tutup aurat, rasuah, derhaka ibubapa, halal/haram "hantam sajalah labu", sepak teranjang bini, didik anak pula hanya beri makan pakai, agama x payah!, duit dia duit dia duit orang duit dia. prinsip hidupnya "no money no business, get loss!" alangkah bahagianya kita jika ada anak-anak yang A dunia dan A akhirat..

*pendapat aku.. bukan ibu bapa je yg patut doa cam 2.. anak pon same.. so kite sebagai anak pon perlu mendoakan sedemikian, A di dunia dan A di akhirat.

Thursday, September 22, 2011

tq

tq coz come in my life...

Monday, September 19, 2011

~Checklist~

sebelum aku taip panjang2.. aku nk cakp...blog pon dah upgrade ke skrg ni.. aku tgk laen je bila aku bukak new post.. nampak sgt aku da lame x update blog kan kan kan

ok, terus ke misi yg sebenar::

checklist rumah no 16 taman bernam baru:::::
1) dapur ---->>> ada
2) peti sejuk ---->>>ada
3) mesin basuh --->>> ada
4) wifi --->>> ada
5) tong gas+gas --->>> ada
6) elektrik --->>> ok
7) bilik --->>> ok
8) bilik air--->>> ok
10) tong sampah luar rumah --->>> tiada (sape curi ni hah, padahal masuk2 umah ni mmg dah xde)
11) laman belakang rumah --->>> not ok, (rumput panjang sgt... uncle2.. bila mahu dtg potong ni)

-->>ok tuk penghuni rumah no 16 taman bernam baru, ade ape2 yg xpuas aty agy...

checklist baby TAMTAM 3085:::::